Pretraži ovaj blog

12 studenoga, 2009

55. rođendan Modre laste


Lasta slavi 55. rođendan pa me to podsjetilo na ovaj poster i naslovnicu povodom 40-tog. Slogan je tada bio "Lasta leti najdalje" ili nekako slično, a kad je vidio ove stepenice s brojkama 50, 60, 70... Jurica Pazman je uzdahnuo - "Ah, koji optimizam..."
Skenirano s probnog otiska, u to vrijeme sam bio član redakcije, (grafičko-likovni urednik) i sve se štampalo tek nakon mog odobrenja i potpisa.
Te školske godine (1993/94) Modra je sa dvotjednog prešla na mjesečni ritam, naravno uz povećani broj stranica. I Zlatka je dobila dvije strane, ali ne zadugo. Nakon par brojeva zakačio sam se s Pazmanom i dao otkaz. Zapravo, nisam dao otkaz jer sam to radio honorarno, samo sam rekao "Od ovog trenutka ja više ne radim grafičku opremu Modre laste."
Povod je bila naslovnica koju smo naručili od Zlatka Boureka a Pazman je nije htio objaviti.

Pazman je bio glavni urednik i više nikad nije razgovarao samnom, osim poslovno. Iduće dvije godine reducirao je Zlatku na samo jednu stranicu, a kao što je poznato, ja nisam odustajao pa se kasnije to vratilo na dvije strane, Pazman otišao u penziju, a list preuzela Željka Horvat.
Iz tog razdoblja su i ove dvije razglednice...

3 komentara:

Anonimno kaže...

Pa dobro sta je sad sa Lastom, jel jos izlazi ili je i ona odletjela u pemziju?

Ja nisam u toku jer sam od onih lasta sto se ne vracaju...

Z kaže...

Vidi na
http://zimamedia.blogspot.com/

Anonimno kaže...

ah, predivno i prekrasno je to! tvoji crtezi su dio najljepsih i najdubljih i najdaljih snova. :)