Pretraži ovaj blog

30 listopada, 2009

Salon stripa - Vinkovci '84Za prvi Salon stripa u Vinkovcima napravio sam dva kolaža u kojima je bilo puno faca iz domaćih stripova.
Tridesetak godina kasnije naletio sam na prve skice i original plakata i fotografirao ih...Danima sam to izabirao, fotokopirao, povečavao ili smanjivao pa izrezivao i slagao.
Napravio am dvije verzije. Okomita verzija je bila na na plakatu i diplomama, a vodoravna na pozivnici i omotu katalaga. Naravno, sve je bilo crno-bijelo, ali i plakat i omot su bili odštampani zelenom bojom.Osim diploma za nagrađene, bile su i diplome za  sve koji su sudjelovali.


Ovu fotku je snimio Vladimir Dimić, tnx.


Veziju za plakat su htjeli objavit na naslovnici revije Naš strip, pa sam za tu priliku malo obojio lice djevojke s olovkom. Taj broj Našeg stripa koji je izašao nakon Salona ujedno je bio i zadnji broj te revije.

Broj komentara: 6:

Pajo Pakšu kaže...

ej pa jel imaš i fotki sa ovog prvog salona? u našem stripu je fotka di smo i ja i buraz zajedno sa stripadžijama. jebote, kako sam bijo ponosan na tu fotku, a i danas sam.
cijeli salon pratilo nas par zaljubljenika iz osijeka i vinkovaca: ja, buraz, pokojni bratić (svi iz vk), vjeko djaniš, damir mihalička, darko živko/?/(svi iz os)
može malo opširnije?
živijooooooooo

Z kaže...

Može, na blogu Salon. Ali moram dublje u arhivu, zbog tih fotki. Nemam sad tu ni katalog ni plakat...

Anonimno kaže...

Ma ja to niš ne vjerujem. O svemu tome u Leksikonu YU mitologije ništa ne piše

Anonimno kaže...

da da to je taj plakat sto ga ja imam uramljenog u originalu

icavkci kaže...

...treba nam salon vk stripa , svi ovi drugi su tak tak , jedan je i prvi vk salon stripa ... ima ljudi , naće se i sponzora , a hvala Bogu vinkovačkom improvizacijom i kreativnošću još uvijek obilujemo...

joda vladimir dimić kaže...

Joj joj kako je divno ovo što si napisao, jedino je šokantno koliko je godina prošlo, i žalosno da danas nemamo nešto tako veliko i kvalitetno.