Pretraži ovaj blog

03 listopada, 2009

Komercijala nije grijeh


Nikad nisam nešto brijao na modu, a ovaj letak sam nacrtao jer me to zamolio čovjek kojeg sam slučajno upoznao na nekom Animafestu. Sa starinskim brčićima, izgledao je kao lik iz stripova Alexa Raymonda. Sredinom osamdesetih znao me nazvati, popili bi kavu dok je pričao o svojim bivšim uspjesima i novim planovima i snovima. Bio je privatni poduzetnik, a to je onda bilo jako sumljivo. Pokušao je organizirati i nekakav Klub potrošača, pupust 10%…Imam još valjda negdje zlatnu karticu na kojoj sam, prema njegovoj ideji, nacrtao ključ nazubljen slovima "klub10".
Tada mu baš nije išlo, a ja sam mu nacrtao-dizajnirao par stvari iako on to tada nije mogao platiti.
No, negdje na prijelazu u devedesete, kapne mi nekoliko desetaka milijuna dinara na žiro račun. Svrha uplate – nastup na modnoj reviji. Ma, kakav nastup… to Čurik plaća dugove.
Pogledo sam malo na Internet. Nagrada «Josip Čurik» nazvana po njemu, umro je 2002.

Broj komentara: 6:

Unknown kaže...

Jako me veseli pomisao na tvoj nastup na modnoj reviji :)

Damir Steinfl kaže...
Autor je uklonio komentar.
Damir Steinfl kaže...

Jesi li sam stavljao rastere?

Anonimno kaže...

Dr., kladim se da je ovo najava za neki novi takav nastup... čujem da Z svakodnevno naporno vježba! ;)

Z kaže...

Uh, grozim se kad vidim one ljute cure koje marširaju po modnoj pisti. Ne bih ja to...
Što se tiče rastera - Naravno da sam ih sam stavio - to je u dvije boje, svaku boju sam napravio na posebnom papiru, kao pripremu za tisak.

Unknown kaže...

Radio sam s Josipom Čurikom, Lucijom, Valerijom (njegovom suprugom), Renatom Urek, Danijelom, Robertom i ostalim iz Zagrebačke Scene Mode, u onom uredu blizu Dolca, u 80ima. Čurik je bio lik ispred svojeg vremena, težak za razumjeti ali častan i pošten. Pokoj mu duši!